De voordelen van content marketing

Contentmarketing is een genuanceerde discipline met veel bewegende delen en strategieën. Om inhoud te creëren die aanslaat bij uw publiek en meetbare resultaten oplevert, moet u goed begrijpen wat contentmarketing voor uw bedrijf kan betekenen en hoe u ermee aan de slag kunt gaan. Contentmarketing is niet één ding, maar eerder een verscheidenheid aan technieken die bedrijven gebruiken om hun online aanwezigheid meer te laten lijken op een boek, blog of videocatalogus in plaats van een bedrijfswebsite vol “contacteer ons” pagina’s. Contentmarketing is een overkoepelende term voor verschillende tactieken die u kunt gebruiken om mensen te helpen uw bedrijf, product of dienst te vinden en vervolgens steeds weer terug te laten komen omdat ze houden van wat u hen te bieden hebt. In dit artikel worden de voordelen van contentmarketing uitgelegd, evenals veel voorkomende soorten contentmarketing, implementatietips en nog veel meer.

Wat is content marketing?

Contentmarketing is de kunst en wetenschap om mensen regelmatig bij uw bedrijf en merk te betrekken door nuttige en waardevolle inhoud te publiceren. In plaats van uw potentiële klanten te onderbreken met verkoopberichten, creëert u inhoud die hun problemen oplost, hen vermaakt of opleidt, en u op natuurlijke wijze onder hun aandacht brengt als de voor de hand liggende oplossing. Als vuistregel geldt dat contentmarketing alles is wat geen verkooppraatje is. Het is informatie die uw doelgroep opleidt, informeert en vermaakt. Contentmarketing is een van de beste manieren om een waardevolle, langdurige relatie met uw klanten en prospects op te bouwen. Het gaat om het creëren en publiceren van waardevolle, nuttige en interessante inhoud die ingaat op de behoeften, interesses en problemen van uw doelgroep. Dit wordt gedaan in de hoop aandacht te trekken, likes en shares te krijgen en naamsbekendheid op te bouwen.

Bedrijven die contentmarketing omarmen zien over de hele linie voordelen, van merkbekendheid en klantenbinding tot het genereren van leads en organisatorische wendbaarheid. Kortom, succesvolle contentmarketingcampagnes doen al het zware werk voor u, wat betreft het creëren en onderhouden van bekendheid over uw producten en diensten. En omdat contentmarketingcampagnes vaak goedkoper te produceren en te onderhouden zijn dan traditionele marketingstrategieën, zijn ze een slimme investering voor elk bedrijf. Bovendien hebben deze campagnes vaak lagere “mislukkingspercentages”, omdat ze niet afhankelijk zijn van onderbreking en onderbreking. En vergeet niet dat goede contentmarketing u helpt bij het genereren van verkoopleads! Als u zich nog steeds afvraagt waarom u zou moeten investeren in contentmarketing, zijn hier nog enkele voordelen die u misschien nog niet heeft overwogen: – Naamsbekendheid en erkenning- Klantbehoud- Leads genereren- Organisatie wendbaarheid- Verkoopgroei

5 manieren waarop contentmarketing uw bedrijf ten goede komt

Naamsbekendheid en erkenning – Een succesvolle contentmarketingcampagne zal het aantal mensen dat weet dat uw merk bestaat en begrijpt wat u doet drastisch verhogen. Dit leidt tot meer klantenbinding en sterkere relaties met uw huidige klanten. Leads genereren – Een goede contentmarketingcampagne genereert leads tegen een fractie van de kosten van een traditionele telemarketing- of huis-aan-huisverkoopcampagne. Het kan u ook helpen uw aanbiedingen af te stemmen op individuele klanten en meer gepersonaliseerde marketingervaringen te creëren. Meer websiteverkeer – Een succesvolle contentmarketingcampagne leidt tot meer verkeer naar uw website, waardoor u meer verkoopt en uw bedrijf groeit. Traceerbaarheid – Terwijl conventionele reclamecampagnes moeilijk te meten zijn, kunnen contentmarketingcampagnes tot in detail worden gevolgd en geanalyseerd.

– Informatieve reclame – U creëert inhoud die mensen over een bepaald onderwerp informeert (bijv. “Hoe voedt u kinderen op die van lezen houden”). Vervolgens promoot u de inhoud bij uw doelgroep. Wanneer mensen de inhoud gebruiken, zien ze uw merk als de bron. – Authored ads – U creëert inhoud in de vorm van een advertentie, zoals een lijst met “De 10 beste redenen om deze zomer naar het strand te gaan”. U kunt ook een zeer gericht opiniestuk schrijven, zoals een artikel over een veel voorkomende misvatting over uw branche (“The Beach Isn’t Just for Summer Anymore”). – Brand-sponsored content – Je maakt content die lijkt op een advertorial, waarbij je over een product of dienst schrijft op een manier die niet te onderscheiden is van redactionele content. – Live evenementen – Contentmarketing hoeft niet online plaats te vinden. U kunt offline evenementen opzetten en uw klanten daarvoor uitnodigen. Deze evenementen kunnen van alles zijn, van concerten tot conferenties tot meetups en meer.

Hoe te beginnen met Content Marketing

De eerste stap naar een succesvolle contentmarketingcampagne is begrijpen wat uw doelgroep wil en nodig heeft. Zodra u dat weet, kunt u inhoud creëren rond die onderwerpen en deze publiceren op verschillende kanalen (bijv. uw website, blog, sociale mediaplatforms). Als je content klaar is, is de volgende stap om deze zoveel mogelijk te promoten, zodat deze zoveel mogelijk mensen bereikt. Hiervoor moet je bijhouden hoe je inhoud presteert en hoeveel verkeer hij genereert. Er zijn twee soorten inhoud voor een succesvolle contentmarketingcampagne: – Inhoud die je maakt (bijv. blogberichten, podcasts, video’s, enz.)- Inhoud die je cureert (bijv. hergebruikte inhoud, gastberichten, enz.)

Conclusie

Een succesvolle contentmarketingcampagne is een campagne die aanslaat bij je doelgroep. Voordat je begint met het maken van content, moet je goed begrijpen wat je doelgroep wil en nodig heeft. Als je eenmaal hebt vastgesteld welke onderwerpen je wilt behandelen, maak je inhoud rond die onderwerpen en publiceer je die op verschillende kanalen. Er zijn twee soorten content voor elke succesvolle contentmarketingcampagne: content die je zelf maakt (bijv. blogberichten, podcasts, video’s, enz.) en content die je verzamelt (bijv. hergebruikte content, gastberichten, enz.). Nu je de voordelen van contentmarketing begrijpt en weet hoe je het kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien, is het tijd om aan de slag te gaan. Hoe sneller je begint met het creëren en promoten van content, hoe sneller je de voordelen in je bedrijf zult zien!

Bloglinker.nl

Bloglinker.nl

Op deze blog zijn de allerbeste tips verzamelt op 1 plek. Tips over ondernemen, marketing en veel meer.

Wist jij dat 2 van de 3 mensen wereldwijd ondernemerschap een goede carrièrekeuze vinden? In Guatemala is dat zelfs 95,62%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *