Tips voor een goed kantoor in huis

U hebt dus de nieuwe opdracht op uw werk gekregen – thuiswerken. Misschien wordt uw bedrijf geherstructureerd en maakt dit deel uit van het proces, of misschien zijn er logistieke problemen waardoor u voorlopig thuis moet blijven. Hoe dan ook, dit betekent dat u veel meer tijd in uw eigen huis zult doorbrengen. Wat betekent dat voor je werk? Nou, het is aan jou hoe goed deze nieuwe situatie gaat. Dingen georganiseerd houden en manieren vinden om productief te zijn in een kleine ruimte zal het verschil maken. Als je nu thuis vastzit en van plan bent om dat voor een tijdje permanent te maken, moeten deze tips helpen bij het inrichten van een efficiënte werkruimte.

Organiseer de ruimte

Nu, voordat je op zoek gaat naar een nieuw kantoor, maak het beste van de ruimte die je hebt. Als je een aparte kamer hebt voor je kantoor aan huis, heb je geluk. In dat geval moet je die kamer eerst helemaal opruimen en organiseren. Als je geen aparte kamer hebt, zul je wat creatiever te werk moeten gaan. Je zou van een hoek van een kamer een kantoor kunnen maken, of zelfs een salontafel in de woonkamer kunnen gebruiken. Als je de mogelijkheid hebt, is de beste plek voor een kantoor een kamer zonder ramen. Dit houdt de kamer rustig, en het licht zal je niet storen als je werkt. Als je zo’n kamer niet hebt, moet je het beste maken van wat je hebt.

Koop een stoel

Als je een apart kantoor hebt, is dit het eerste wat je moet kopen. Een ergonomische stoel houdt je comfortabel terwijl je werkt, en voorkomt rugproblemen op latere leeftijd. Het is ook een goede investering als u de hele dag op dezelfde plaats moet blijven. U zult minder vermoeidheid ervaren, en u kunt langer werken zonder moe te worden. De beste bureaustoel voor uw thuiskantoor hangt af van uw lengte en gewicht. U kunt verschillende modellen online vergelijken, of naar een winkel gaan om ze zelf uit te proberen. Als je het budget hebt, zoek dan een stoel met armleuningen, een hoofdsteun en een lendensteun. Deze functies maken de stoel nog comfortabeler.

Blijf comfortabel

Voor veel mensen betekent comfort dat ze alles hebben zoals ze het willen. Misschien houdt u van een bepaalde kleur bureaulamp, of misschien werkt u liever in volledige duisternis. Wat uw voorkeuren ook zijn, zorg ervoor dat alles is ingesteld zoals u dat wilt. Als u in een kleine kamer werkt, moet u er extra op letten dat het niet te donker wordt. Een goed evenwicht vinden is belangrijk – je moet genoeg licht hebben om comfortabel te werken, maar niet zoveel licht dat het je circadiane ritme verstoort. Dit kan het moeilijker maken om ’s nachts in slaap te vallen.

Als je in een gedeelde ruimte werkt, is het organiseren van je bureau belangrijk. Als je een eigen kamer hebt, is het nog belangrijker dat je een plek hebt voor al je spullen. Zo blijf je georganiseerd en kun je makkelijker dingen vinden als je ze nodig hebt. Er zijn veel manieren om je bureau te organiseren, maar het belangrijkste is dat je een consequent systeem volgt. Als je een bureau gebruikt, zoek dan een plek voor alles en leg het daar neer als je ermee klaar bent. Zo kunt u bijhouden wat u hebt en waar het is.

Heb een plaats voor alles

Dit is een andere manier om te zeggen dat je je bureau moet organiseren. Het verschil is dat dit een groter organisatieschema is. Als je een inloopkast hebt, maak er dan een bureaukast van. Of, als je een tafel hebt die groot genoeg is, gebruik die dan als bureau. Als je de ruimte hebt om dit te doen, zal het je leven een stuk makkelijker maken. Je kunt je spullen op soort organiseren. Je kunt bijvoorbeeld een map of een plank hebben voor elk project dat je onderweg hebt. Je kunt ook een plek maken voor je belangrijke documenten en dossiers, en voor je computer en andere apparatuur.

Afhankelijk van waar je woont, heb je wel of geen raam. Zo ja, maak er dan gebruik van. Een raam in uw thuiskantoor kan u helpen om u beter te concentreren terwijl u werkt. Het kan ook uw algemene stemming verbeteren en u productiever maken. Als u zich in een kamer zonder ramen bevindt, kan het installeren van kunstlicht tot op zekere hoogte helpen. Maar ze zullen niet zo effectief zijn als natuurlijk licht. Dat komt omdat kunstlicht je circadiane ritme kan verstoren.

Conclusie

Een thuiskantoor is geweldig, maar het kan ook een valkuil zijn als je het niet goed inricht. Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw thuiskantoor goed uitgerust, comfortabel en efficiënt is. Als u de nieuwe opdracht hebt gekregen om vanuit huis te werken, maak er dan het beste van.

Bloglinker.nl

Bloglinker.nl

Op deze blog zijn de allerbeste tips verzamelt op 1 plek. Tips over ondernemen, marketing en veel meer.

Wist jij dat 2 van de 3 mensen wereldwijd ondernemerschap een goede carrièrekeuze vinden? In Guatemala is dat zelfs 95,62%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *